Formattan Sonra Firefox Ayarlama Çilesine Son!!!

Format attıktan sonra hep firefox ayarlarım sıfırlanıyordu. Buna bir çare bulmak için yaptığım denemeler sonucu Firefox ayarlarını yedeklemenin yolunu buldum.

 





1) Öncelikle devamlı kullandığınız eklentiler, yer imleri
2) " C:\Documents and Settings\kullanıcı adınız\Application Data(gizlidir.)" içinde yer alan "Mozilla" klasörünü arşivleyin (Yaklaşık 10 kat boyutu azalır)
3) Bu arşivi silinmeyecek bir yere yedekleyin.
4) Formatınızı atın.
5) Formattan sonra firefox un güncel sürümünü, antivirüsü filan kurun.
6) Sonra bu yedeklediğiniz arşivi iyi bir antivirüsle taratın (Genelde virüs çıkmıyor ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım)
7) Arşivi aynı yere yani " C/Documents and Settings/kullanıcı adınız/Application Data" klasörüne çıkartın.
8) Veee firefox formattan önceki haliyle huzurlarınızda...

NOT: Application Data klasörü gizlidir bu yüzden; Araçlar > Klasör seçenekleri > Görünüm sekmesinden "Gizli dosyaları göster" seçeneğinii işaretlemeniz gerekiyor. Veya varsa sağ klik gizli dosyaları göster ile de yapılabilir.
Kullanıcı adınız sizin Windowsta oturum açarken kullandığınız isimdir. Eğer bilgisayarınızı tek kullanıcı olarak kullanıyorsanız bu isim "User" veya "All Users" şeklinde olabilir. Deneyerek Mozilla klasörünün sizin oturumunuza ait olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Ben hep böyle yapıyorum. Ne kısayollarım, ne eklentilerim ne de ayarlarım kayboluyor.

Adres çubuğunu GOOGLE arama yapmak için,
• Firefoxta boş bir sekmede adres çubuğuna about:config yazın ve enter deyin. Dikkatli olacağım söz veriyorum diye bir yazı çıkacak, tamam deyin. CTRL+F kombinasyonu ile keyword.URL kelimesini bulun ve değerini http://www.google.com.tr/search?q= olarak değiştirin. Artık googledeki aramalarımızı adres çubuğundan hızlıca yapabileceğiz... 

Yorumlar