Microsoft Visual C# (C sharp) 2010 Express | Tek link | Free | Serial | Eğitim Videoları

Bİldiğiniz gibi C# (C sharp), algoritmadan sonra öğreneceğiniz en güçlü programlama dilidir. Dosyayı 4 parçaya böldüm ama hepsi bir arada yani tek link diyebiliriz. İlk 3 part 99 MB 4. part ise 87 MB dır. Dosyaları zaman kaybetmeden indirmek için bir indirme yöneticisi kullanmanız tavsiye edilir. Buradan indirebilirsiniz.

Diğer programlama dilleri ile zaman kaybetmeden en güncel teknoloji olan .NET ile uygulama geliştirebilir hatta web sitesi tasarlayabilirsiniz.C#(C Sharp -si şarp şeklinde telaffuz ediyoruz.) C / C++ ve Java dillerinden türemiştir. 
Basit, güçlü, modern ve esnek bir yapı programıcıya(yazılım geliştiriciye) sunar. Microsoft .NET platformu için geliştirilmiştir. Nesne tabanlı bir programlama dilidir. (Object Oriented Programming-OOP) Yani bir editör kullanarak bir problemin çözümünü adım adım belirtme işini farklı bir model ile yapıyoruz. Nesne tabanlı programlama (object-oriented programming-OOP), program geliştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Yazılım geliştiriciler çoğu hazır olarak gelen bu nesneleri kullanarak program yazarlar. Nesneler ile ilgili iki önemli kavram karşımıza çıkar. Nesnenin özellikleri ve o nesneye ait yöntem veya methodlar. Mesela cep telefonu bir nesne, siyah renkte olması telefonun bir özelliği, arama yeteneğinin olması ise bir yöntemdir.Temelde OOP belirli bir problemin çözüm adımlarını parçalara bölerek bunları objeler haline dönüştürmektir. Buradaki temel amaç ileriki zamanlarda aynı problem ile karşılaşıldığında bu objelerin kullanılması. Tabii çözümü bir bütün olarak değil de, parçalar olarak ele alındığından dolayı müdahalesi ve değişimi de daha hızlı olmaktadır.
OOP aslında bir mecburiyetten ortaya çıkmıştır. OOP'nin en büyük avantajı büyük çaplı projelerdeki zaman ve para kaybını önlemesidir. 1960' ların sonuna doğru programların git gide büyümesi ve programlardaki değişikliklerin çok uzun zaman alması ve maliyetinin yüksek olması ile ortaya çıkmış bir programlama yaklaşımıdır. Prosedürel Programlama (sınıf yapısı olmadan, Örn: Timelinde sınıf yapısı olmadan programlamak) ile kodlanan yazılımlardaki değişiklikler çok uzun zaman alır. Mesela değiştirmek istediğiniz bir işlev için binlerce satır kod arasına girip saatlerce belki günlerce uğraşmanız gerekmektedir. OOP de ise bu mantık farklıdır. Değiştirmek istediğiniz işlevi sınıf yapısı içerisinde değiştirip hemen güncelleyebilirsiniz. Bu hem kodların daha derli toplu olmasını sağlar. Hem yapılacak olan değişiklikler için zaman kaybı olmaz ve maliyeti düşürür. Ayrıca yazılan sınıf yapılarını tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Yani bir proje içerisinde yer alan sınıf yapısını farklı bir projede kullanabilirsiniz. Bu sebeple daha güçlü, daha hızlı ve güncel bir yapıya sahiptir.

Kısaca özetleyecek olursak:
  • C sharp da her şey nesnedir.
  • Yazdığımız program bir sonraki yazılacak programa çok kolay eklenir.
  • Herhangi bir Web sayfasının içine gömülebilir(eklenebilir - :d).
  • Dos,Linux,Microsoft gibi platformlar da bağımsız olarak çalışabilir.
  • Kullanımı kolaydır.
  • Program komutları küçük harfe duyarlıdır. Büyük harfle yazmak gerektiğinde küçük harfle yazarsak hata mesajı ile karşılaşırız.
  • Her komut işleminden sonra noktalı vürgül ( ; ) kullanılır.
  • Birkaç komutun bir arada bir komut gibi davranması için komutlar süslü parantez { } arasına alınır, Yani blok yapılır.



Etiketler: 2010, c#, csharp nedir, download, full, gezginler, indir, teklink, visual, warez

Yorumlar