HTML Dersleri Uzman TV Türkçe Eğitim Videoları İzle Seyret İndir

HTML, internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) kullanılır. HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde .html ya da .htm uzantısı ile saklanır. Açılımı: Hyper Text Markup Language, (HTML) günümüzde İnternet üzerinde veri paylaşımı için kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir. HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. Programlama dili denilememesinin nedeni tam olarak budur. 
Temel amacı: yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine basitçe bağlamak, buna ek olarak söz konusu sayfaların web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir.



HTML koda nasıl link verilir?



HTML koda nasıl resim eklenir?



HTML dosyasına CSS ve JavaScript nasıl aktarılır?



HTML etiketlerinin işlevleri nelerdir?



HTML koda nasıl stil verilir?



HTML'de buton eklemek için hangi kodlar kullanılır?



HTML'de çerçeve oluşturmak için hangi adımları takip etmeliyiz?



HTML'de nasıl form oluşturulur?




Not: Direk gelen indirmeleri kabul etmeyin. Videoları indirmek için üzerinde sağ tıklayıp karşıdan yükle kombinasyonunu kullanın. İsterseniz videoları oradan da seyredebilirsiniz.
mobil and pc

Yorumlar

  1. Teşekkür ederim bu dersler iyi bir wp tema tasarımcısı olmamda faydalı oldu minnettarım ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istedikleriniz varsa iletişim formunu kullanın.